Att bo i Svängsta

Har du någon gång funderat på att besöka Svängsta? Eller kanske flytta dit? Det finns många anledningar! Svängsta är en ort som ligger i Karlshamns kommun i Blekinge. Befolkningsmängden har sedan 1960-talet legat mellan 1500 – 2500 invånare, cirka 7,5 invånare per hektar.

Varför Svängsta?
Varför ska man flytta till Svängsta av alla ställen? Anledningarna är många! För det första finns det billiga bostäder som alla ligger i fina miljöer. Det finns även ett antal seniorbostäder som är nyrenoverade och ligger nära centrum. I Svängsta finns både förskola, låg – och mellanstadium och gymnasium.

Svängsta är inte bara en bra plats när det gäller boende och utbildning. Även inom sport erbjuder Svängsta många möjligheter. Till exempel är det enkelt att ta sig till Karlshamns golfklubb och lika lätt att ta sig till Mörrumsån för fiske. Det finns ett fint skid – och elljusspår och även en elljusslinga vid Abborrsjön som är utmärkt för löpning. Dessutom finns en idrottsplats som består av idrottshall, konstgräsbana och utomhusbad.

I övrigt erbjuder Svängsta bibliotek, restauranger och pizzerior, Coop Konsum, distriktssköterskor och Sparbanken. Havet ligger på bara en mils avstånd och skog finns det gott om. Det finns alltså många anledningar att flytta till Svängsta!